Een allergie is verschrikkelijk vervelend en kan soms zelfs dodelijk zijn.

We weten allemaal dat er vele soorten allergieën bestaan. De vereniging Allergie Patiënten schat dat een op de drie Nederlanders lijdt aan een allergie. Dat is ongelooflijk veel. Maar wat kun je eraan doen?

Eerst dacht ik dat het een ziekte is die je hebt, of niet. En waar je niet vanaf kunt komen. Nu heb ik geleerd dat je een allergie kunt aanpakken door het gedrag van de ‘patiënt’ te veranderen. Door bewust te worden van bepaalde elementen in je gedrag en die te veranderen, kan een allergie zelfs verdwijnen.

Want niemand wordt geboren met een allergie. Of het nu honden-, katten- of stofallergie is, wij hebben deze op latere leeftijd ontwikkeld. De stofjes die in ons lichaam allergische reacties veroorzaken waren altijd al aanwezig. Ze activeren ons immuunsysteem pas op het moment dat ons onbewuste ons een waarschuwingssignaal wil geven. Dan wordt een interne reactie getriggerd door een externe stimulans, zoals bijvoorbeeld pollen.

We weten vaak niet waarom we bepaalde reacties hebben op bepaalde ervaringen, omdat het moeilijk is te herinneren wanneer en hoe zo’n reactie-patroon is ontstaan.

Stel je eens voor dat je in je jeugd bent geconfronteerd met iets pijnlijks. Dat kan van alles zijn, een ervaring waarbij jouw onbewuste je in bescherming moest nemen. Je onbewuste is geprogrammeerd om jou te laten overleven, jouw overlevingsstrategieën liggen er opgeslagen en er worden ook steeds nieuwe strategieën ontwikkeld en bewaard. Op het moment dat jouw onbewuste een bepaalde stof associeert met die pijnlijke ervaring, dan zal de volgende keer dat je die stof waarneemt je onbewuste je een waarschuwingssignaal geven. Het wil je beschermen tegen weer een pijnlijke ervaring.

Dat doet je onbewuste door opdracht te geven aan je immuunsysteem om chemicaliën aan te maken die vervelende lichamelijke reacties geven. Zodat je wel twee keer nadenkt voordat je weer in de buurt van die stof komt, de stof die je onbewust herinnert aan de pijn van de eerdere ervaring. Dit is een manier van het onbewuste om je weg te houden van de pijn; om jou te beschermen.

Hoe werkt het?

Hypnose en NLP bieden een weg om direct te communiceren met het onbewuste. Tijdens deze communicatie wordt gevraagd aan het onderbewuste om de allergenen niet meer te associëren met de pijnlijke ervaring van het verleden. Door te communiceren met het onbewuste kan er gevraagd worden de oude overlevingsstrategie te vervangen voor een nieuwe, zodat de associatie met de oude pijnlijke ervaring wegvalt. Wanneer het onbewuste het accepteert dat het oude gedrag niet meer wenselijk is zal je bevrijd zijn van je allergieën.

Wat kun je er aan doen?

De oplossing is het programma veranderen, de strategie veranderen zodat je onbewuste een andere manier heeft om je in bescherming te nemen.

Wil jij bevrijd zijn van je allergieën? maak gewoon een afspraak met mij en dan zie ik jou snel.