En wie is die Bart eigenlijk?

Geboren in 1977 te Amsterdam zat ik als kind best lekker in mijn vel. Ik was altijd de grootste van de klas en had daardoor een natuurlijk overwicht op mijn leeftijdsgenoten, dat gaf rust. Mede daardoor heb ik mijn jeugd als een vrij comfortabele en mooie tijd ervaren.

Pas later in de pubertijd liep ik tegen dingen aan als onzekerheid en gedachten als: Wat denken mensen wel niet van mij? Ben ik wel goed genoeg? Een relatief onschuldig voorval waarbij ik werd uitgelachen door een groep jongens triggerde een rood hoofd. Wat uiteindelijk resulteerde in een bloosfobie. En elke keer wanneer ik dat probeerde te onderdrukken werd het alleen maar erger!

 Hoe kom ik hier vanaf?

Ik heb meerdere dingen geprobeerd, ik heb met psychologen gepraat, boeken gelezen en ben zelfs naar seminars geweest. Het hielp wel iets, ik kon wanneer ik er heel bewust mee bezig was, het beïnvloeden. Maar alleen op bewust niveau.

Ook in mijn latere loopbaan o.a. als project manager in de reclame en logistiek bleef dat gevoel van onzekerheid onder de oppervlakte sluimeren. Daar zit je niet op te wachten als je een presentatie moet geven voor een zaal vol met mensen.

Uiteindelijk is hypnose op mijn pad gekomen. Daardoor heb ik het probleem op onbewust niveau aangepakt en nu sta ik voor de klas of in een studio en geef ik trainingen aan grote groepen van soms wel 250 cursisten die ook willen leren om andere mensen zoals ik te helpen met hun problematiek.

Ik heb aan het Hypnose Instituut Nederland de 1.0 Principles, 2.0 Playground en 3.0 Pathfinder afgerond en verschillende cursussen gevolgd bij de beste hypnotiseurs ter wereld zoals bijv. Justin Tranz (Las Vegas stage hypnotist) en Tom Silver (Scientific hypnotist).

 

Over mij (mijn verhaal):

Zoals het voor mij is begonnen vind ik persoonlijk een gigantisch mooi verhaal 😉..

Gewoon even je leven overhoop gooien door je laatste corporate baan vanwege STRESS op te zeggen, zonder uitgewerkt plan en in het diepe te springen. Het solliciteren liet te wensen over, ik had geen idee welke nieuwe richting ik op wilde gaan dus na wat vrijwilligerswerk hier en daar ben ik maar portier geworden bij Poppodium de Melkweg. Vooral de muziek en het theater trok mij aan. Ook het theater van de agressieve/dronken en uitbundige mens. Wetende dat dit geen carrière keuze was maar zeer zeker voor persoonlijk groei ben ik verder blijven zoeken, hield ik mijn ogen en oren open. ZZP-er worden, geen baas meer hebben, is dat niets voor mij? Een goede vriend gaf mij een optie als Uber chauffeur.. los van het feit dat je dat met elke andere baan die eventueel op mijn pad komt kunt combineren, dat moet toch te gek zijn.. er is natuurlijk niet voor niets een programma gemaakt genaamd TAXI met o.a. Maarten Spanjer. DIT is een manier om honderden, misschien wel duizenden mensen te spreken van over de hele wereld die mij hoogstwaarschijnlijk gaan inspireren om iets compleets nieuws te gaan doen. En zo het geschiedde.. Binnen twee weken nadat ik begon als chauffeur stapte er een man in mijn taxi en we raakten aan de praat over goede voornemens waaronder stoppen met roken. Hij vertelde mij dat hij in één dag gestopt was terwijl de beste man drie pakjes per dag weg pafte.. ongelooflijk! Hoe is dat mogelijk?? Hij vertelde: ‘Ik hoorde van een man in België en wanneer je hem bezoekt ben je in één dag er van af, ik heb een auto gehuurd, ben er naar toe gereden en nadat ik natuurlijk, in totaal een fix bedrag lichter was, heb ik sinds die dag NOOIT meer gerookt!’ Ongelooflijk.. dus ik vraag: ‘Wat deed deze meneer dan?’ waarop hij zei: ‘Ja, een soort hypnose of zo..’. Waarna de man midden in het centrum van Amsterdam uit stapte. Hypnose.. wat is dat nou eigenlijk, dat is toch allemaal onzin? dacht ik bij mezelf..

Geïntrigeerd ben ik thuis gaan Googlen.. Ik wil dit ook een keer ervaren!.. is dit iets wat je kunt leren? Is het een gave? De wet van aantrekkingskracht noemen ze dat geloof ik 😉 Twee dagen later werd er een workshop, ofwel gekscherend een playshop gehouden in Wormerveer bij het Hypnose Instituut Nederland. Ik dacht, ik doe het gewoon! Twee dagen later, aangekomen op het HIN, was ik VOOR de lunchpauze zelf al mensen aan het hypnotiseren en werd ik gehypnotiseerd.. er werd ook nog even in de middag succesvol een tunnelfobie verwijderd bij een welwillende vrijwilliger. DIT WERKT DUS ECHT! Na even wikken en wegen heb ik besloten een opleiding te gaan volgen bij het HIN. Toen ik gevraagd werd om eventueel als trainer opgeleid te worden aan het HIN kon ik gelukkig ja zeggen op deze vraag omdat ik ook mijn presentatie angst gelukkig had verholpen d.m.v. hypnose en NLP technieken.

SUPER sceptisch was ik wat betreft het fenomeen hypnose. Nu ben ik VRIJ van irreële angsten en oude overtuigingen. VRIJHEID voelt goed! Als hypnose trainer, hypnotherapeut en coach, ben ik gespecialiseerd om ook jou jouw VRIJHEID te helpen verzorgen.