Depressie is verschrikkelijk, een gevoel van lusteloosheid en desinteresse, somberheid.

Bijna ieder mens krijgt wel eens te maken met een vorm van depressie, vaak gaat het vanzelf weer over en soms komt het weer terug. Het lijkt een genetisch probleem omdat het vaak voorkomt binnen de familie, maar meestal is het aangeleerd gekopieerd gedrag. Maar ik HEB toch een depressie? Ik BEN toch depressief? Dat is niet het geval, je DOET het! En als je iets doet, kun je ook leren het níet meer te doen.

Wat is een depressie eigenlijk?

Een depressie is een gemoedstoestand, een hele vervelende gemoedstoestand. Je ervaart een gevoel van lusteloosheid, neerslachtigheid en desinteresse. Het heeft een impact op je functioneren en het beïnvloedt ook je omgeving. Je omgeving wil graag helpen en geeft advies, vertelt je dat je je geen zorgen hoeft te maken. Daardoor voel jij je weer niet gehoord, onbegrepen of serieus genomen. Deze reactie heeft weer invloed op jouw gemoedstoestand waardoor je in een vicieuze cirkel terecht kan komen.

Tekenen van depressie zijn onder andere:

  • Moeilijk uit bed kunnen komen.
  • Je verliest interesse in de dingen die je normaal gesproken graag doet
  • Het meer drinken van alcohol, daarbij meer roken
  • Het lijkt alsof je niet kunt stoppen met eten en komt daardoor kilo’s aan
  • Je bent heel emotioneel, schiet snel vol met tranen
  • Je kunt last hebben van allerlei pijntjes en kwaaltjes
  • Negatieve gedachtes zoals: ik hoef er niet per se meer te zijn
  • Angstige gedachtes zoals denken dat je ongeneeslijk ziek bent

Wat kun je er aan doen?

Een depressie speelt zich af in je brein en is daarom goed op te lossen door rechtstreeks in contact te komen met het onbewuste deel van je hersenen. Het is dan zaak het oude gevoel te vervangen voor een prettig nieuw gevoel. Omdat we ook hier met prettige gevoelens werken is het een fijne en transformerende sessie om te ondergaan. Het is een gevoel, en ook al lijkt het voor iemand die in een depressie zit zo goed als onmogelijk, een gevoel kun je veranderen. 

 

Hoe werkt het?

Het is belangrijk om te achterhalen op welk moment jouw onbewuste je deze sombere signalen is gaan geven. Want, het klinkt misschien vreemd, je brein geeft je dit signaal niet voor niets. Er zit een positieve intentie achter, een soort overlevingsstrategie. Vaak is het een oude strategie die je in het verleden iets opleverde maar je nu niets meer oplevert. Wanneer je op onbewust niveau leert dat je ook een andere strategie kunt toepassen zal jouw brein je die (vervelende) signalen niet meer sturen. Met andere woorden: D.m.v. een regressie naar de imprint gaan van het probleem en deze met wortel en al er uit trekken waardoor je je weer vrij voelt in je denken & doen.

 

Wil jij bevrijd zijn van je neerslachtigheid of je depressie? Maak een afspraak.