Zelfvertrouwen is iets waar niet iedereen evenveel van heeft.

Het is ook mogelijk dat het zelfvertrouwen dat je hebt wordt aangetast door de dingen die je meemaakt. Zo kun je als gevolg van een tegenslag minder zelfvertrouwen krijgen. Hierdoor denk je dan vaak dat je minder waar bent of niet kundig genoeg. Gebrek aan zelfvertrouwen is iets dat zich meestal diep in het onderbewustzijn nestelt. Om ervoor te zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt en om de problemen die je hiervoor ervaart aan te pakken kun je gebruik maken van hypnose en hypnotherapie.

 

In zekere mate hebben we allemaal zelfvertrouwen in ons. Dit zelfvertrouwen kun je aanspreken op momenten dat je een bepaalde actie moet ondernemen of iets moet doen. Als je gebrek aan zelfvertrouwen hebt dan werp je jezelf hierdoor drempels op waarom je de bepaalde acties niet kunt doen. Je denkt bijvoorbeeld dat je niet goed genoeg bent of niet slim genoeg om te doen wat nodig is. Als je iets onderneemt en je faalt hierin, dan zal het zelfvertrouwen dat je nog had nog minder worden. Hierdoor ontstaat een negatief zelfbeeld waardoor je in de toekomst nog lastiger de stap kunt zetten om iets te ondernemen.

 

De reden dat iemand minder zelfvertrouwen heeft kan verschillend zijn. Vaak is het zo dat mensen die last hebben van een gebrek aan zelfvertrouwen zich in hun onderbewustzijn minder voelen dan anderen. Dit kan komen door een gebeurtenis in het verleden of door meerdere gebeurtenissen. Als je bijvoorbeeld perfectionistisch bent en de acties die je onderneemt niet het gewenste effect hebben voor jou, dan kun je denken dat je helemaal niet goed bent in het doen van deze dingen. Dit heeft allemaal te maken met het beeld en de perceptie die je van jezelf als persoon hebt.

 

Mensen die last hebben van minder zelfvertrouwen hebben vaak te maken met verschillende problemen. De symptomen waarin dit wordt geuit kunnen verschillend zijn. Het is mogelijk dat je constant last hebt van angst, zorgen, jezelf negatief vergelijkt met de prestaties van anderen en dat je zeer kritisch bent op jouw eigen doen en kunnen. Andere symptomen zijn een hoge mate van perfectionisme, negatieve gedachtes, frustratie, weerstand bieden tegen veranderingen en laksheid. Je kunt zelfs lichamelijke klachten ondervinden zoals vermoeidheid, slecht slapen en spijsverteringsproblemen.

 

Wat kun je er aan doen?

Onzeker zijn, verlegen zijn, niet durven en het denken allemaal niet te kunnen.. Dat belemmert je in je dagelijks leven zowel privé als op het werk. Het gaat niet zoals je zou willen en zou kunnen.

Vaak is het zo dat je letterlijk (je onbewuste denkt in beelden en emoties) een beeld hebt gecreëerd van jezelf in je eigen brein.

En toch levert het je iets op om onzekerheid te doen.. een strategie die je jezelf ooit hebt aangeleerd om jezelf te beschermen.

De oplossing is het programma veranderen, de strategie veranderen zodat je onbewuste een andere manier heeft om je in bescherming te nemen zodat je dat oude negatieve gevoel kunt transformeren naar een positief gevoel.

 

Hoe werkt het?

Door middel van hypnose kunnen er gedachtepatronen gecreëerd worden die gezond zijn. Ook eventuele onderliggende problemen, opgeslagen in het onbewuste, worden daardoor getransformeerd. Wanneer het beeld van jezelf verandert zal het gevoel wat daar aan gekoppeld is ook veranderen. Misschien heb je wel iemand in gedachte waar je veel van zou kunnen leren, welke kwaliteiten en/of talenten je zou willen overnemen? In hypnose is dit allemaal mogelijk, laat je verwonderen.

Wanneer het onbewuste het heeft geaccepteerd dat het oude gedrag niet meer wenselijk is en het nieuwe geleerde gedrag een betere uitkomst biedt, zal je bevrijd zijn van je onzekerheid en zal er zelfvertrouwen voor in de plaats komen.

 

Wil jij meer zelfvertrouwen?  Maak gewoon een afspraak met mij en dan zie ik jou snel.